Art-SenCe is opgericht in 2006 en bestaat uit Gon Wetzels , beeldend kunstenaar, en Gonny Pol, neerlandica. Ons doel is om vanuit korte samenwerkingsverbanden te komen tot een interessante kruisbestuiving tussen diverse disciplines om zo verrassende objecten te ontwikkelen met een hoog gehalte ‘zintuiglijk plezier’.

Arrêt d’œil
Onconventionele panelen en schermen variëren in maat, materiaal en toepassing. Naast een klassiek kamerscherm met prachtige geborduurde bekleding, hebben we ook een ‘waterscherm’ ontworpen plus een aantal verschillende ontwerpen in non-fabrics. Elk scherm of paneel nodigt uit om te spelen met de ruimte en deze nieuw in te delen.

Amuses d’œil
Een amuse is (g)een doosje, een amuse is (g)een beeldje, een amuse is een oogstrelend object van divers materiaal, variërend van textiel en papier tot elektra, hout en metaal. Zoals zijn culinaire naamgenoot heeft een amuse een uniek karakter en een verrassende inhoud, ontroerend, speels en soms heel persoonlijk. Veel van onze amuses hebben een rijke, romige vulling van gesjabloneerde of in miniatuurboekjes geschreven teksten om je tanden in te zetten.

Gongonboekjes
Art-SenCe heeft, in een harmonieus samengaan van taal en beeld, een aantal boekjes geproduceerd. Het verhaal Het Zijn en waar vind ik eetbare besjes is uitgevoerd in twee verschillende, handgebonden bibliofiele versies.
Onder de naam Pneutjes presenteren wij een serie van zes - bijzonder puntige - ‘nanothrillers’ en ‘nanoromances’.

Eet meer kunst
Vanuit de gedachte dat kunst geen luxe is maar voorziet in een alledaagse levensbehoefte, heeft Art-Sence in samenwerking met edelsmid en vormgever Willem Tredgett, de installatie Eet meer kunst ontworpen, waarin muziek, kunst , literatuur en eten en drinken elkaar vinden. Zo hebben Faceboeken, Tinggs, Lezingbloemen, Opstekers, Smuzedoekjes en Pointers het licht gezien....aan tafel !
we